Od 28.06.2024r. Przedszkole nosi nową nazwę: Przedszkole nr 25 "Gdyńskie Perły" w Gdyni
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

JADŁOSPIS

Planowany jadłospis w dniach 15.09-19.09.2025

 

 

 

Poniedziałek, 15.09.2025

Śniadanie

Chleb oliwski 55g z masłem 5g, wędliną drobiową 20g i ogórkiem 20g/ dżemem 10g
Kawa inka z mlekiem 150ml

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

II śniadanie

Jabłko 80g

Obiad

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami 250ml
Naleśniki z owocami(truskawki mrożone,banan,brzoskwinie) 160g i jogurtem naturalnym 30g
Herbata rumiankowa 150ml

Składniki zupy:woda,kapusta biała,podudzie z kurczaka,ziemniaki,marchew,seler,por,pietruszka korzeń,cebula,czosnek,sól,ziele angielskie,liść laurowy
Składniki II dania:mąka tortowa,woda,jaja,sól,truskawki,banan,brzoskwinie,jogurt naturalny,cukier wanilinowy,olej

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek

Płatki kukurydziane 30g z jogurtem greckim 50g i truskawkami 50g

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Wtorek, 16.09.2025

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 200g
Chleb graham 45g z masłem 5g, szynką 20 g + talerzyk warzyw 35g (ogórek,pomidor,papryka)

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

II śniadanie

Sok jabłkowo-śliwkowy tłoczony 100ml

Obiad

Zupa krem z pomidorów z ryżem 250ml
Kotlet mielony z wątróbką 90g ziemniakami 120g i buraczki na ciepło 80g
Kompot śliwkowy 150ml

Składniki zupy:woda,pulpa pomidorowa,ryż,ziemniaki,marchew,por,seler,pietruszka korzeń,cebula,czosnek,sól,pieprz,ziele angielskie
Składniki II dania:szynka wieprzowa,wątróbka drobiowa,jaja,bułka tarta,sól,pieprz,cebula,czosnek,olej,ziemniaki,koperek,buraki

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Podwieczorek

Ryż z jabłkiem i jogurtem greckim 160g

Składniki:ryż,jabłka,cukier wanilinowy,jogurt grecki,cynamon

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Środa, 17.09.2025

Śniadanie

Twarożek waniliowy na talerzyku 60g
Chleb orkiszowy 45g z masłem 5g
Kakao z mlekiem 150ml

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

II śniadanie

Pomarańcza 80g

Obiad

Barszcz ukraiński z ziemniakami 250ml
Makaron z młodą kapustą i kiełbasą 160g
Herbata miętowa 100ml

Składniki zupy:woda,uda z kurczaka,buraki,ziemniaki,marchew,seler,por,pietruszka korzeń,cebula,czosnek,sól,ziele angielskie,liść laurowy,fasola
Składniki II dania:makaron pszenny,kapusta młoda,kiełbasa z piersią kurczaka,krakowska z piersi,sól,ziele angielskie,liść laurowy,olej

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne

Podwieczorek

Deser jogurtowy z musem mango 160g

Składniki:jogurt naturalny,galaretka owocowa,żelatyna,pulpa mango

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Czwartek, 18.09.2025

Śniadanie

Zupa mleczna z kaszą manną 200ml
Chleb żytni 45g z masłem 5g, wędliną drobiową 20 g + talerzyk warzyw 35g (ogórek,papryka,pomidor)

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

II śniadanie

Ogórek 80g

Obiad

Rosół z makaronem 250ml
Potrawka z kurczaka 85g z ryżem 65g, fasolka szparagowa z bułką tartą 100g
Kompot śliwkowy 150ml

Składniki zupy:woda,uda z kurczaka,makaron pszenny,marchew,seler,por,pietruszka,cebula,czosnek,ziele angielskie,liść laurowy,sól
Składniki II dania:pierś z kurczaka,wywar,mąka ziemniaczana,marchewka,groszek zielony,ryż paraboliczny,olej,fasolka szparagowa,sól,pieprz,pietruszka zielona

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne

Podwieczorek

Chałka 35g z masłem 5g
Jabłko 50g
Kakao z mlekiem 150ml

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Piątek, 19.09.2025

Śniadanie

Chleb mieszany 25g z masłem 5g, kiełbasą 20g i papryką 20g / miodem 10g
Kakao z mlekiem 150ml

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

II śniadanie

Banan 80g

Obiad

Zupa marchewkowa z makaronem 250ml
Ryba pieczona z warzywami 85g ziemniaki 120g posypane żółtym serem 10g
Kompot truskawkowy 150ml

Składniki zupy:woda,uda z kurczaka,marchew,makaron pszenny,seler,por,pietruszka,ziele angielskie,liśc laurowy,sól
Składniki II dania:filet z miruny,ziemniaki,por,brokuł,marchew,ser żółty,olej,sól,pieprz

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek

Koktajl jogurtowy z truskawkami 120ml
Wafle ryżowe 15g

 

INTENDENT ZASTRZEGA PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

 

                                      

Data dodania: 2017-09-27 15:44:05
Data edycji: 2025-09-14 09:52:50
Ilość wyświetleń: 12596
godło Polski - link do strony głównej
Kontakt

81-377 Gdynia

ul. Augustyna Necla 14

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej