81-377 Gdynia
ul. Augustyna Necla 14
|
|
Planowany jadłospis w dniach 15.12-19.12.2025 |
|
|
|
|
|||
|
Poniedziałek, 15.12.2025 |
|||
|
Śniadanie |
Chleb oliwski 45g z masłem 5g, szynką 20g i pomidorem 15g/ serkiem naturalnym 10g i ogórek 20g |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
II śniadanie |
Mandarynki 80g, Khaki 50g Galaretki w czekoladzie |
||
|
Obiad |
OBIAD WIGILIJNY |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 9. Seler i produkty pochodne |
|||
|
Podwieczorek |
Piernik przekładany powidłami 150g |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
Wtorek, 16.12.2025 |
|||
|
Śniadanie |
Zupa mleczna z kaszą manną 200ml |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
II śniadanie |
Banan 80g |
||
|
Obiad |
Rosół z makaronem 250ml |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 9. Seler i produkty pochodne |
|||
|
Podwieczorek |
Koktajl jogurtowy z truskawkami 150ml |
||
|
Alergeny: 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
Środa, 17.12.2025 |
|||
|
Śniadanie |
Chleb graham 45g z masłem 5g, pastą z kurczaka 20g/serem żółtym 15g + talerzyk warzyw 35g (papryka,pomidor,ogórek) |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 4. Ryby i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
II śniadanie |
Jabłko 80g |
||
|
Obiad |
Zupa grochowa z ziemniakami 250ml |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne |
|||
|
Podwieczorek |
Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem polany jogurtem naturalnym 150g - wyrób własny |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne |
|||
|
Czwartek, 18.12.2025 |
|||
|
Śniadanie |
Zupa mleczna z makaronem 200ml |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
II śniadanie |
Słonecznik/pestki dyni 45g |
||
|
Obiad |
Zupa z soczewicy z papryką i kaszą bulgur 250ml |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 9. Seler i produkty pochodne |
|||
|
Podwieczorek |
Kisiel z soku jabłkowego z jogurtem 150g - wyrób własny |
||
|
Alergeny: 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
Piątek, 19.12.2025 |
|||
|
Śniadanie |
Chleb orkiszowy 45g z masłem 5g, szynką 20g i ogórkiem 15g/ miodem 10g |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
II śniadanie |
Sok tłoczony jabłkowy 150ml |
||
|
Obiad |
Krupnik z ziemniakami 250ml |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne |
|||
|
Podwieczorek |
Urodzinowy Jabłecznik na kruchym cieście 150g - wyrób własny |
||
|
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|||
|
|
|||
|
INTENDENT ZASTRZEGA PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE |
|||

81-377 Gdynia
ul. Augustyna Necla 14