81-377 Gdynia
ul. Augustyna Necla 14
|
Planowany jadłospis w dniach 06.10-10.10.2025 |
|
|
|
|
|
|||
Poniedziałek, 06.10.2025 |
|
|||
Śniadanie |
Chleb mieszany 25g z masłem 5g, kiełbasą 20g i papryką 20g / miodem 10g |
|
||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|
|||
II śniadanie |
Jabłko 80g |
|
||
Obiad |
Zupa grochówka z ziemniakami 250ml |
|
||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne |
|
|||
Podwieczorek |
Płatki kukurydziane 30g z jogurtem greckim 50g i pulpą mango 25g |
|
||
Alergeny: 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|
|||
Wtorek, 07.10.2025 |
|
|||
Śniadanie |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną 200g |
|
||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|
|||
II śniadanie |
Banan 80g |
|
||
Obiad |
Zupa z soczewicy z ryżem 250ml |
|
||
Alergeny:, 9. Seler i produkty pochodne |
|
|||
Podwieczorek |
Kasza manna na mleku z frużeliną jagodową 160g - wyrób własny |
|
||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|
|||
Środa, 08.10.2025 |
||||
Śniadanie |
Twarożek waniliowy na talerzyku z rodzynkami 60g – wyrób własny |
|||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 4. Ryby i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
||||
II śniadanie |
Marchew/pestki dyni 80g |
|||
Obiad |
Żurek z ziemniakami i kiełbasą 250ml |
|||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne |
||||
Podwieczorek |
Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem polany jogurtem naturalnym 150g - wyrób własny |
|||
Alergeny: 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
||||
Czwartek, 09.10.2025 |
||||
Śniadanie |
Zupa mleczna z kaszą manną 200ml |
|||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
||||
II śniadanie |
Gruszka 80g |
|||
Obiad |
Zupa krem z dyni i pomarańczy 250ml |
|||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 9. Seler i produkty pochodne |
||||
Podwieczorek |
Ciasto marchewkowe 65g - wyrób własny |
|||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne |
||||
Piątek, 10.10.2025 |
|
|||
Śniadanie |
Chleb oliwski 50g z masłem 5g pastą z jajek (jajka,majonez,sól,pieprz,szczypiorek)15g i pomidorem 20g / kiełbasą 20g i ogórkiem 20g |
|
||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|
|||
II śniadanie |
Sok tłoczony jabłko-śliwka 100ml |
|
||
Obiad |
Krupnik z ziemniakami 250ml |
|
||
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 9. Seler i produkty pochodne |
|
|||
Podwieczorek |
Budyń waniliowy z malinami w żelu - wyrób własny 120g |
|
||
Alergeny: 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
|
|||
|
|
|||
INTENDENT ZASTRZEGA PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
81-377 Gdynia
ul. Augustyna Necla 14